kosten van een gebitsbehandeling
Waaruit bestaan de kosten van een gebitsbehandeling in het algemeen?
In de prijs van een gebitsbehandeling zit inbegrepen: alle middelen die nodig zijn om uw dier onder narcose te brengen, de pijnstilling, het intraveneuze infuus, de zuurstof en het narcosegas, de bewaking en monitoring door apparatuur en de tandheelkundig paraveterinair, de dentale digitale röntgenfoto’s, het reinigen en polijsten van alle elementen, de benodigde tijd voor het extraheren of restaureren, het gebruik van de desinfecterende spoelvloeistof, het hechtmateriaal, de middelen om de narcose weer te stoppen en de medicatie voor thuis. De daadwerkelijke kosten van een gebitsbehandeling omvatten daarom veel meer dan alleen de prijs voor het reinigen en trekken van elementen.
Waarom zijn de kosten zo hoog?
Omdat dieren het niet toelaten dat wij met instrumenten hun gebit reinigen en bevoelen, een röntgenplaatje in hun bek plaatsen, een lokale verdoving prikken om een kies te kunnen trekken zonder ons te bijten, vinden alle gebitsbehandelingen onder narcose plaats. Dit verklaart meteen het grote verschil in prijs tussen een bezoekje aan de tandarts voor onszelf en een gebitsbehandeling bij uw huisdier. Waar wij in een kwartiertje klaar zijn met een bezoek aan de tandarts, zijn we bij uw huisdier veel langer bezig. Vanaf het moment dat uw dier wordt nagekeken zodat het onder narcose kan totdat het onder toezicht weer wakker is geworden in de recovery zijn we vaak twee tot drie uur verder.
Wat zijn de kosten van een gebitsbehandeling bij uw hond of kat in het bijzonder?
De kosten voor een gebitsbehandeling kunnen sterk uiteen lopen. Het maakt een groot verschil of wij een hond of kat van 4 kg of van 40 kg onder narcose moeten brengen. Wat ook veel invloed heeft op de prijs is de type behandeling: gaan we een gebit alleen reinigen en/of polijsten of moeten er meerdere extracties plaatsvinden?
Mochten wij na het maken van de röntgenfoto’s of het verwijderen van grote brokken tandsteen zien dat er meer gedaan moet worden dan van te voren is ingeschat, dan zullen wij u altijd bellen tijdens de behandeling voor overleg. Voor de controle afspraak een maand na de gebitsbehandeling hoeft u niet te betalen.
Wilt u individuele prijsindicatie ontvangen voor uw dier? Neem contact met ons op, dan maken wij een op maat gemaakte prijsindicatie.
Is uw dier nog nooit bij ons geweest? Maak dan eerst een afspraak voor een gebitscontrole door onze tandheelkundig dierenarts zodat zij een inschatting kan maken wat er gedaan moet worden.
Meer over gebitsbehandelingen
Hoe gaat een gebitsbehandeling in zijn werk?
Kosten van een gebitsbehandeling
Het belang van dentale röntgenfoto’s