Topic Image

Kelly de Klerk

Wie wil er nou niet met dieren werken?! Mijn keus was dus als vrij vlot gemaakt toen ik mocht kiezen welke school het werd: de groene school en daarna door naar Barneveld, dé school voor de opleiding tot paraveterinair. Ik ben afgestudeerd in 2010, waarna ik direct de praktijk in ben gegaan.

Na een jaar bij een gezelschapsdierenkliniek in Lelystad kwam ik terecht bij het Medisch Centrum voor Dieren op de afdeling spoed, hier mocht ik als onervaren jonge paraveterinair mijzelf ontwikkelen op het gebied van spoed, IC opname en divers aanbod van dierengeneeskunde. Met heel veel plezier heb ik hier 6 jaar gewerkt. Na een fijne tijd bij een dierenkliniek in Zandvoort, heb ik in 2016 mijn weg gevonden bij De Dierenkliniek! Je zult mij het vaakst tegenkomen op de Dierenkliniek Vondelpark met af en toe een uitstapje naar onze locatie in Heemstede.

Wat mijn beroep het leukst maakt: alles! De dieren, hun eigenaren, de afwisseling, het fantastische team waarmee ik mag samenwerken. Geen dag is hetzelfde! Daarnaast kan ik mijzelf ook blijven ontwikkelen en dat direct toepassen in de praktijk. Mijn interesses liggen het meest bij de spoed, chirurgie en anesthesie. Zo heb ik in 2022 de opleiding anesthesie voor gevorderden afgerond en ben ik Senior anesthesie paraveterinair. 

In de praktijk zul je mij waarschijnlijk het vaakst tegen komen wanneer ik net de trap af struikel of mijn hoofd stoot. Niemand is zo onhandig als dat ik ben en iedereen weet precies wanneer ik in het gebouw ben! Daarnaast zing ik ook graag keihard mee met Disney liedjes en laat ik teken verwijderen eigenlijk het liefst over aan een collega, brrr….

Wat mij het meest is bijgebleven is dat een eigenaar het hele team heeft getrakteerd op lekkernijen omdat hij zich schuldig voelde dat zijn hond bij het anaalklieren legen dit over mij heen spoot en hij daar ontzettend om moest lachen (ikzelf trouwens ook). 

Naast werk ben ik ook mama van een zoontje en woon ik samen met mijn partner en ons hondje Jade.