Topic Image

Cindy Reijne

Al van jongs af aan heb ik allerlei dieren gehad, van honden, konijnen, hamsters tot zelfs eenden. En wat niet zo veel mensen weten is dat ik zelfs een eigen kuikentje had die overal achter mij aan liep en op mijn schouder sliep. Voor mijn omgeving was het dan ook geen verassing dat ik de opleiding Diergeneeskunde ging volgen. In 2013 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht en kon ik aan de slag als dierenarts.

Tijdens en na mijn opleiding werkte ik bij de spoedkliniek van het MCD. Een paraveterinair van het MCD werkte destijds bij Dierenkliniek Vondelpark en via hem ben ik hier negen jaar geleden begonnen voor 1 ochtend in de week. Dat is zo goed bevallen dat ik hier steeds meer ben gaan werken en hier helemaal op mijn plek ben.

Elke dag maken we weer leuke en (te) gekke dingen mee. Van katten die op belletjes drukken als ze willen eten tot labradors die op het aanrecht naast de computer springen, geen dag is saai. Maar ook het contact met de eigenaren en de uitdaging om uit te vinden wat een dier heeft en vervolgens samen tot een optimaal behandelplan te komen, vind ik heel erg leuk. En tussendoor kan ik ook nog lekker knuffelen met mijn patiëntjes! Binnen de kliniek heb ik mij verdiept in echografie en tandheelkunde, maar ik doe ook veel operaties en vind het ook heerlijk om een dagje in de spreekkamer staan.