Advies en informatie

Konijnen en knaagdieren zijn over het algemeen hele zelfstandige huisdieren. Dat kan fijn zijn, maar het zorgt er ook voor dat je niet altijd goed doorhebt of er iets aan de hand is of niet. en he kan toch wel fijn zijn om goed geïnformeerd te zijn. Daarom vindt u op deze pagina informatie over belangrijke gebeurtenissen of onverwachte ontwikkelingen waar u mee te maken kunt krijgen. Mocht uw vraag er niet tussen staan, dan horen wij het graag.

Hero Image

Advies en informatie over alle levensfases van uw konijn of knaagdier

Onderstaand vindt u een aantal informatieve artikelen over verschillende gebeurtenissen waar u tegenaan kunt lopen in het leven van uw huisdier. Mocht u vragen hebben, die hier niet tussen staan, dan horen wij het graag!

feiten en weetjes

Gezondheid van uw konijn

Konijnen zijn vluchtdieren, daarom is het moeilijk te zien als het niet goed met ze gaat. Een gezond konijn is beweeglijk en eet een groot gedeelte van de dag. Omdat ziekteverschijnselen subtiel zijn, is het belangrijk alert te zijn.

Wanneer is het te warm voor mijn konijn?

Konijnen hebben snel last van warmte. Konijnen kunnen niet transpireren of hijgen om warmte kwijt te raken. Het is daarom van belang om op warme dagen uw konijn goed in de gaten te houden.

Leuke weetjes over konijnen

Hoeveel konijnen denkt u dat wij in Nederland hebben als huisdier? En weet u wat een zogeheten death bunny flop is?

Wat mag mijn konijn of cavia eten?

Niet al het groenvoer is goed voor een konijn of cavia. Wees er alert op wat ze echt niet mogen eten, en waar ze potentieel slecht op kunnen reageren.

huidproblemen-cavia