Laparoscopisch opereren

laparoscopic-surgery

Laparoscopisch opereren op hoog niveau

Onze dierenartsen Babette Ravensbergen en Elsje Peletier zijn recent op cursus geweest om nog beter te leren laparoscopisch te opereren. Bij deze “kijkoperaties” opereer je door een camera in te brengen via een klein gaatje in de buikwand en afhankelijk van de procedure maak je nog één of meerdere kleine gaatjes voor je instrumenten. Doordat je het beeld van je camera kunt vergroten is het mogelijk om veel meer overzicht te creëren en hierdoor nauwkeuriger te werken. De dieren hebben dan minder schade en herstellen hierdoor beter. 

De afgelopen jaren steriliseerden we al veel teven laparoscopisch bij onze klinieken. Met name bij grotere honden (>10kg) zorgt dit voor een snellere procedure, bewezen minder pijn na de operatie en minder kans op complicaties, maar met deze techniek kun je nog veel meer! Deze cursus van afgelopen week ging vooral over het verfijnen van onze techniek en toepassing van deze techniek op meerdere operaties, zoals het verwijderen van blaasstenen, het verwijderen van vreemde voorwerpen in de maag, het kijken in gewrichten en over het steriliseren van teven door maar 1 klein gaatje van ruim 1cm!

Onze nieuwe laparoscopische toren met eindeloos veel mogelijkheden is net geleverd dus vanaf nu kunnen wij uw dieren nog beter helpen! Heeft u vragen, of wilt u overleggen over uw huisdier? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie over chirurgie en laparoscopie bij onze klinieken.