Topic Image

Babette Ravensbergen

Als kind had ik al vroeg interesse in de medische wereld en was ik een grote dierenvriend. Het was dan ook geen verrassing dat ik koos voor de studie Diergeneeskunde. Nadat ik de eerste keer werd uitgeloot heb ik een jaar diergeneeskunde gestudeerd in Gent (België). Na een jaar ben toch weer teruggekomen naar ons mooie kikkerlandje om aan de universiteit van Utrecht verder te studeren voor Dierenarts. Het harde studeren wisselde ik af met meer praktische werkzaamheden als dierenartsassistente. In 2013 studeerde ik af. Kort daarop kreeg ik een baan aangeboden bij een kliniek in Hoofddorp en het jaar daarna ben ik gedurende 5 jaar werkzaam geweest bij een kliniek in Haarlem. Vanaf Januari 2019 maak ik deel uit van het fantastische team van De Dierenkliniek. U kunt mij vinden zowel op Dierenkliniek Vondelpark als op Spaarne.

Wat mij in het vak als dierenarts erg aanspreekt is het contact met de patiënten, maar ook met de eigenaren. Ik vind het een uitdaging om samen met het baasje en een goed onderzoek tot een diagnose en behandeling te komen. Binnen de diergeneeskunde ligt mijn interesse het meest bij de chirurgie. En heb ik mij onder andere de laparoscopie (opereren middels een camera) eigen gemaakt. 

Hoewel ik in mijn vrije tijd samen met mijn man en dochtertje graag de wereld over reis om mooie exotische dieren te bewonderen, laat ik de deze dieren in de praktijk liever aan mij voorbij gaan. Zo had ik ooit een blauw tong skink op consult met een oogontsteking. Toen hij zijn blauwe tong naar mij uitstak merkte ik dat ik die toch liever van een afstandje door een camera bekijk! 

Ik hoop u snel te ontmoeten op de praktijk!