Topic Image

Miriam Dieperink

Ik ben Miriam Dieperink en ik ben sinds mei 2021 werkzaam als dierenarts bij De Dierenkliniek. Begin 2021 heb ik hier ook al een paar maanden als co-assistent (dierenarts in opleiding) rondgelopen en ik vond het zo’n fijne praktijk dat ik direct “ja” zei toen ik gevraagd werd om te blijven. Het is een praktijk met heel veel mogelijkheden, een super gezellig team en hele leuke betrokken eigenaren!

Als klein meisje wist ik al dat ik later dierenarts wilde worden. Na 3 keer meeloten en een jaartje diergeneeskunde in Antwerpen mocht ik eindelijk in Utrecht beginnen. In 2021 studeerde ik af als dierenarts gezelschapsdieren aan de Universiteit van Utrecht. Gelukkig vind ik het vak ook echt net zo leuk als ik vroeger hoopte! Het is de ideale combinatie van de hele dag met dieren knuffelen, uitzoeken wat er precies aan de hand is (je kan het ze niet vragen..) en het contact en goede communicatie met eigenaren. Mijn interesse ligt met name bij de interne- en kattengeneeskunde en echografie.

Tijdens mijn studie heb ik ervaring opgedaan als assisente bij een gezelschapsdierenpaktijk in Amsterdam en bij een spoedkliniek in Nieuwegein. Ik heb in mijn korte carrière al menig vreemd voorwerp (earpod, trouwring, speldenkussen, legoblokje, frisbee, spacecake, touw, panty, sok etc..) uit een hond zien komen, dus als ik iedereen met een trouwe viervoeter in huis 1 tip mag geven: pas op je spullen!

Wat wellicht nog leuk is om te weten is dat ik naast mijn Nederlandse nationaliteit ook een Noorse draag en de taal vloeiend spreek.

Hopelijk tot snel in de spreekkamer!