Topic Image

Loes de Nies

Sinds ik me kan herinneren wil ik al dierenarts worden. Mensen kunnen je met woorden vertellen waar ze last van hebben, maar dieren doen dit op andere manieren. En dat is precies wat ik zo uitdagend vind aan de diergeneeskunde. Je hebt niet alleen met de medische kant te maken, maar ook met diergedrag en natuurlijk met de eigenaren. Daarnaast is het werk als dierenarts ontzettend divers, waardoor je je in verschillende richtingen kunt gaan ontwikkelen. Mijn eigen interesse ligt in het bijzonder bij de tandheelkunde, spoedopvang en diergedrag.
 
Tijdens mijn co-schappen heb ik stage mogen lopen bij Dierenkliniek Vondelpark. Ik was gelijk verkocht aan het team, de expertise en misschien wel het aller belangrijkste: de klanten! Ik voel me daarom ook bevoorrecht dat ik hier al geruime tijd als dierenarts mag werken.
 
Samen met mijn man, 2 dochters, hond en kat woon ik in Amstelveen. Om de beestenboel nog completer te maken heb ik ook nog twee paarden. Thuis ben ik dan ook veel in de weer met dieren/kinderen en daarnaast vind ik het erg leuk om zelf kleding te maken.