Topic Image

Femke Jansen

Ik ben Femke, samen met mijn man, twee kinderen en kat Guusje woon ik in Amsterdam, naast Artis. Dan loop ik samen met mijn kids naar de ‘grote Guusjes’ te kijken. Ik heb altijd een fascinatie voor dieren gehad. Als kind wilde ik dieren zo graag beter maken, dat ik pleisters om wormen plakte of dode mollen in de tuin weer tot leven wilde brengen. Verder houd ik van reizen, dansen, skiën en paardrijden.

In 2013 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Het afwisselende werk vindt ik het aller leukst, het liefst sta ik in de OK, maar ook de afspraken met alle verschillende mensen die met hun allerliefste viervoeter komen, maken mij heel blij.
In april 2022 ben ik begonnen bij De Dierenkliek – u kunt mij zowel op Dierenkliniek Vondelpark als Spaarne treffen. Daarvoor heb ik bij meerdere dierenklinieken in Nederland gewerkt, waaronder 5 jaar bij Dierenkliniek Santpoort.

Een leuk moment op het werk was toen een hond een ileus (een obstructie van de darmen) had doordat hij mogelijk wat had opgegeten. Ik was aan het opereren en had het aangedane deel darm gevonden. Toen ik een snede maakte over het darmdeel om het object eruit te halen, kwam het object langzaam uit de snede tevoorschijn: het was een kop van een speelgoedpaardje dat me recht in mijn ogen aankeek…

Ik kijk ernaar uit u en uw huisdier op de praktijk te zien!