De dierenarts bij Kassa BNNVARA

Voor wie het niet gezien heeft: op 16 mei 2022 was er een item over de kosten van de dierenarts bij Kassa – BNNVARA. “De prijs van dierenliefde: dure dierenarts soms onbetaalbaar”. Goed dat er aandacht wordt besteed aan dit thema. Echter werd de situatie in onze ogen misschien wat eenzijdig belicht. Dit lichten we hieronder graag toe.

Het is ons doel om optimale zorg te bieden aan alle gezelschapsdieren, maar altijd in overleg met de eigenaar. Wij zullen eigenaren nooit voor ongewenste (financiële) verrassingen komen te laten staan. We zoeken samen naar een oplossing om een ingreep haalbaar te maken. Zo kunnen grotere ingrepen in termijnen worden betaald en kunnen onze cliënten met een stadspas gebruik maken van de ADAM-regeling.

We vinden dat iedereen recht heeft op een huisdier. Zowel mentaal, fysiek als sociaal vinden wij het een verrijking op ieders leven. Maar we zijn het ook eens met Frank Wassenberg dat mensen zich goed moeten realiseren waar ze aan beginnen. Een dier heeft namelijk recht op een waardig leven met de juiste zorg, liefde en aandacht. Mocht u twijfelen over een huisdier, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij geven u graag objectieve voorlichting over wat de impact hiervan voor u kan zijn. 

Goede zorg kost geld. Daar kunnen ook wij niets aan veranderen. We kunnen hier wel transparant over zijn en geen onnodige kosten doorrekenen aan onze klanten. Er zijn ook veel verschillen in de kwaliteit van de zorg tussen dierenartspraktijken onderling. Dit is soms niet duidelijk. Wij proberen optimale zorg te leveren die past bij de mogelijkheden van deze tijd, maar nóg belangrijker is het overleg met u als eigenaar.

Wij zijn dan ook bewust geen onderdeel van een keten, waardoor wij meer grip hebben op de doelen die wij onszelf stellen, nastreven wat wij zelf belangrijk vinden en overhead kosten kunnen beperken. En last but not least: ons werk met een grote glimlach doen, want dat is voor ons het allerbelangrijkste!

Team Paraveterianir